Ben je verzekerd wanneer je APK verlopen is?

Er wordt niet voor niets vaak genoegd gezegd dat je de kleine lettertjes moet lezen, zeker wanneer je een auto ouder dan drie jaar hebt die eens in het jaar gekeurd moet worden. Veel autorijders weten niet of ze verzekerd zijn wanneer hen APK verlopen is. Dit kan tot grote financiële problemen leiden. Lees snel verder en ontdek of je verzekerd bent wanneer de APK verlopen is.

Wanneer moet jouw auto gekeurd worden?

Jouw auto moet gekeurd worden wanneer het ouder is dan drie jaar. Dit ben je volgens de wet verplicht. Doe je dit niet en wordt je aangehouden dan kun je een boete krijgen. Een boete krijgen is natuurlijk nooit leuk, maar er zijn ergere dingen te bedenken wanneer je je beseft dat je eigenlijk zonder verzekering aan het rijden bent. Daarom is het aan te raden de kleine lettertjes betreft de voorwaarden van de verzekeraar goed door te nemen. Hieruit kun je opmaken of je verzekerd bent met een niet-gekeurde auto.

In hoeverre verantwoordelijk voor eigen daden?

Het is lastig te zeggen wanneer je wel of niet dekking hebt. In de meeste gevallen hoef je niet op dekking te wachten wanneer je een auto ongeluk veroorzaakt ter gevolgen van een lekke band, blokkerende remmen of een kapotte motor. Daarom is het slim om je auto eens in de zoveel tijd te laten keuren, zodat je hier in geval niet mee in de problemen komt. Meer weten? Breng een bezoek aan Okaysion APK. Via deze website kun je eenvoudig een APK keuring regelen.