Doe een kentekencheck voor je een autoverzekering afsluit

Een kenteken van een auto checken is heel belangrijk als je van plan bent een nieuwe auto aan te schaffen. Het geeft je de belangrijke informatie dat je nodig hebt om geen foute aankoop te doen, want voordat je dat doet heb je zoveel mogelijk informatie nodig. Je komt zo veel dingen te weten.

Waarde van de auto
Om na te gaan hoeveel de dagwaarde is van de auto en om niet meer te hoeven betalen dan nodig is, is het van belang om de kenteken te laten checken. Je hoeft dus zelf geen berekeningen te doen. Met deze informatie kan je ook de prijs onderhandelen als je van plan bent een tweedehandse auto te kopen.

Eigenaren
Door de kenteken te checken kan je nagaan hoeveel eigenaren de auto heeft gehad. Vertrouw niet op ’t woord van de verkoper en doe je eigen onderzoek.

De schade nagaat
Het wordt je niet altijd verteld wat voor schade de auto in her verleden heeft opgelopen. Dit kun je dus nu zelf achterhalen. Het is belangrijk om te weten in welke staat de auto verkeert.

De kilometerstand
Meestal is dat geen probleem. Je kan dat wel bij de auto aflezen. Maar het kan eens voorkomen dat de tellerstand is teruggedraaid. Het is dus beter om voorzichtig te zijn en dit ook te controleren.

Je kan een kentekencheck zo vaak als je wilt uitvoeren. Dus als je verschillende auto’s op ’t oog hebt kan je dat voor allemaal doen en zo de juiste besluit nemen.